Over A Better Bite


Bart en Thijs werken al jarenlang in de handel in groente en fruit en verbaasden zich over de grote hoeveelheid producten die vanwege een cosmetisch foutje in de container belanden. Al die voedselverspilling, daar moet toch wat aan te doen zijn?

In februari 2020 beten de heren zich vast in dit vraagstuk en al snel ontstond ‘A Better Bite’. Niet weggooien maar drogen en verpakken tot (h)eerlijke snacks en smaakmakers. Zo werken Bart en Thijs samen met jou aan een betere wereld.


Thijs

Thijs behoedt groente en fruit voor een enkeltje vuilnisbelt. Niet weggooien maar drogen! Als Thijs niet bezig is met het tegengaan van voedselverspilling vind je hem aan tafel bij leveranciers, partners en klanten.

 

Heb je een vraag aan Thijs? Stuur hem een e-mail

e mail: Thijs@abetterbite.nl


Bart

Waar Thijs zorgt voor de aanvoer bewaakt Bart de kwaliteit van jouw Betere Bites. Want naast verantwoord en gezond moet jouw snack natuurlijk ook ontzettend lekker zijn. Als Bart niet bezig is met de verwerking van je Betere Bites vind je hem met zijn neus in de boekhouding of in de backend van de website.

 

Heb je een vraag aan Bart? Stuur hem een e-mail

e mail: Bart@abetterbite.nl


No waste

We drogen alleen producten die anders weggegooid worden, zero waste dus! Dat betekent ook dat we geen product inkopen of importeren en dat jij elk seizoen kunt genieten van een ander assortiment.

 


Afstand verkleinen

We doen er alles aan om onze bites zo duurzaam mogelijk bij jou thuis te krijgen. Zo worden alle bites gedroogd, verwerkt en ingepakt door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Normaal gesproken komen zij misschien moeilijker aan een baan, maar voor ons zijn ze onmisbaar! A Better Bite werkt samen met de gemeente Den Haag om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer werkritme op te laten doen en met plezier hun carrière op te pakken. Denk bijvoorbeeld aan mensen die vanuit een oorlogsconflict hun eigen land zijn ontvlucht en zo geholpen worden bij hun integratie in de Nederlandse maatschappij. Of aan iemand die tijden niet heeft kunnen werken door ziekte, een ongeval, mantelzorg en ga zo maar verder. A Better Bite helpt hen (weer) werkritme op te doen en arbeidsfit te worden.


100% schoon

Alle energie die we gebruiken komt van de zonnepanelen op ons dak. 100% schoon dus. Wel zo goed voor het milieu. 


Verpakking

We horen je bijna denken: ‘Alles leuk en aardig maar dat gedroogde fruit zit mooi wel in een plastic zakje!’. Dat klopt. Als je alle verpakkingsmogelijkheden vergelijkt en kijkt naar de impact die ze hebben op onze planeet komt plastic er nog steeds als beste uit. We kijken hier naar de volledige verwerkingscyclus van het materiaal. Dus het ontginnen en verwerken van ruwe grondstof tot een afgewerkt product, hoeveel product er daadwerkelijk nodig is om een afgewerkt product te fabriceren, hoe vaak je het kunt gebruiken en hergebruiken en of de grondstof recyclebaar is. Dat vraagt dus wel van jou dat je het plastic gescheiden weggooit zodat het ook echt gerecycled kan worden.